Dr. Nyitrai Endre

Dr. Nyitrai Endre a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának adjunktusa. Diplomáit 2004-ben a Rendőrtiszti Főiskola Bűnügyi szakán, valamint 2010-ben a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerezte. Doktori tanulmányait szintén a Pécsi Tudományegyetem Doktori Iskolájában folytatta, tudományos fokozatát 2018-ban szerezte meg.

Ezt megelőzően szakoktató és tanársegéd a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, valamint felderítő/nyomozó a Budapesti Rendőr-főkapitányságon és a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon.

2019-ben „Az UAV alkalmazásának lehetőségei az általános rendőrségi feladatok ellátására létrehozott szerv tevékenységében” című kutatómunkájával elnyerte a Rendőrség Tudományos Tanácsának Különdíját, illetve „Mesterséges intelligencia gyakorlati alkalmazásának lehetőségei: Okos város-Okos rendőrség” pályázatával a Belügyi Tudományos Pályázat I. helyezettnek járó díját.

Tagja a Neumann János Számítógép-tudományi Társaságnak, az NKE SE Rendészeti Kutyás Szakosztályának, a Szervezett Gazdasági Bűnözés Elleni Hatékonyabb Fellépésért Egyesületnek, a Szemere Bertalan Magyar Rendvédelem – Történeti Tudományos Társaságnak, illetve a Magyar Rendészettudományi Társaságnak. Pártoló tagja a Rendészeti Doktoranduszok Országos Szövetségének, valamint alumni tagja a Doktoranduszok Országos Szövetségének.

Kutatási és előadási témái a szervezett bűnözés elleni küzdelem, e-nyomozás és kriminalisztika.

Nyitrai.Endre@uni-nke.hu | MtMt