ISACA - NKE szakmai együttműködés

Nagy örömünkre szolgál bejelenteni, hogy az ISACA Magyarországi Egyesület és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem együttműködési megállapodást kötött a hazai információ- és kiberbiztonság előmozdítása érdekében.

Ennek kapcsán az együttműködés keretében az ISACA globális tudás megosztása keretében segíti majd a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet, kifejezetten: kiberbiztonsági képességek érettségek értékelése - bemutatva a legkorszerűbb platformot és keretrendszereket, valamint útmutatást nyújtva az érettségi értékelési program létrehozásához. A tudásmegosztás közös szakmai rendezvényeken, és képzések szervezésén keresztül fog megvalósulni.

Az együttműködés másik kiemelt célja a hallgatói tehetséggondozás és szakmai fejlődés elősegítése az ISACA Mentoring program keretében.

ISACA Budapest Chapter Mentoring Program bejelentése:

Az ISACA Budapest Chapter önálló Mentoring Programot indít, melyben az információbiztonság iránt érdeklődő fiataloknak és szakmát váltóknak ajánl segítséget a témában való tájékozódáshoz és az ISACA minősítések megszerzésében támogatja a Mentoring Programra jelentkezőket. A programban önkéntesen lehet részt venni mentor és mentorált oldalról is. A programot folyamatosan vezetjük be és fejlesztjük annak elért eredményei alapján. Egyik első célunk, hogy a jelentősebb felsőfokú képző intézményekkel elkezdhessünk dolgozni. Lehetőséget látunk a szakmai gyakorlatot kínáló intézmények / vállalatok és az elhelyezkedni kívánó mentoráltak közöN kapcsolat segítésére is ISACA részről. Ehhez várjuk az érdeklődők jelentkezését. A mentoring program számára a Rising Professional Program is ad saját készítésű tartalmakat. Jelentkezni lehet: web@isaca.hu emailcímen.

 

Ezt kínálja az ISACA Budapest Chapter a mentoráltaknak:

Segít megfelelő mentort választani a mentorált számára Személyre szabott tájékoztatást ad az ISACA minősítésekről és a szakmai fejlődési lehetőségekről A mentorált részt vehet az ISACA Budapest Chapter által szervezett rendezvényeken Opció: A Budapest Chapter az általa szervezett CISA és CISM tréningre kedvezményes részvételi lehetőséget biztosíthat Opció: A mentoring programon keresztül lehetséges szakmai gyakorlat is a mentorált számára Opció: Intézményi / vállalati partnerek biztosíthatnak szakmai gyakorlatot vagy új pozíciót a mentorált számára Mentoráltnak jelentkezhet aki: Érdeklődik az információbiztonsági terület és feladatok iránt Elkötelezett, hogy erőfeszítést tegyen a kitűzött céljaiért Valamely felső- vagy középfokú oktatási intézmény diákja Vállalja, hogy havonta legalább egy alkalommal egyeztet a mentorával, az ott megbeszélteket elvégzi Vállalja, hogy az ISACA Budapest Chapter tagja lesz Student Member tagként

 

ISACA-NKE MENTORING EGYÜTTMŰKÖDÉS

Résztvevők:

Az ISACA Budapest Chapter és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Célja:

  • A mentorálást igénylő NKE hallgatók segítése az információbiztonsági szakmai fejlődésben az ISACA Budapest Chapter Mentoring Programban való részvétellel. 
  • A mentorált segítése az ISACA Student Member státusz megszerzésében.
  • A NKE segítése azáltal, hogy hallgatóik piacképes szaktudást szerezzenek és a képesítés megszerzését követően azonnal munkahelyre elhelyezkedhessenek.
  • Az IT Audit Fundamentals certificate általános megismertetése a hallgatókkal a CISA, CISM és CRISC mellett, amihez nem kell 5 év szakmai gyakorlat és CPE pont.
  • Az ISACA Budapest Chapter ismertségének és taglétszámának növelése. • Az ISACA minősítéseket megszerzők számának növelése

Címkék: ISACA