Dr. Krasznay Csaba

Dr. Krasznay Csaba az Eötvös József Kutatóközpont Kiberbiztonsági Kutatóintézetének vezetője, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense, a Tallinni Műszaki Egyetem tudományos munkatársa. Oktatói és tudományos tevékenysége mellett, az OXO Cybersecurity Labs alapítója és mentora, a Mongu for Teen alapítója és termékmenedzsere, valamint a Privadome tanácsadója. Ezt megelőzően a Balabit-Europe Kft., a CCLab Kft., a Hewlett Packard Hungary, a kancellár.hu Zrt., illetve a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem munkatársa volt.

Diplomáját a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar villamosmérnöki szakán szerezte 2003-ban, számítógépek rendszer- és alkalmazástechnikája főszakirány, távközlésmenedzsment mellékszakirányán. PhD tanulmányait a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katonai Műszaki Doktori Iskolájában folytatta, védelmi elektronika tudományszakán. Értekezésének témája az elektronikus közigazgatási rendszerek biztonsága volt.

Tagja a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesületnek, az MTA IX. Osztály Hadtudományi Bizottságának, a Magyar Hadtudományi Társaságnak. 2011-ben az Informatikai Biztonság Napja alkalmából Az év útmutató biztonsági szakembere díjjal tüntették ki. Az Önkéntes Kibervédelmi Összefogás alapítója és elnökségi tagja, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat önkéntes oktatója.

Krasznay.Csaba@uni-nke.hu | MtMt | Facebook | Linkedin