Dr. Bányász Péter

Dr. Bányász Péter az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán szerzett politológus diplomát, majd a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katonai Műszaki Doktori Iskolájában szerezte meg tudományos fokozatát. Értekezésének címe „A közösségi média lehetőségei és kockázatai a védelmi szférában”. Kutatási területei közé tartozik a kiberbiztonság humán aspektusa, a lélektani műveletek hálózatelméleti megközelítése, illetve a magánszféra és megfigyelés kapcsolata.

Jelenleg a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Karának adjunktusa, illetve az Eötvös József Kutatóközpont Kiberbiztonsági Kutatóintézetének kutatója. Emellett vezető mentoroktató az Egyetem Nemzetbiztonsági Szakkollégiumában és Puskás Tivadar Műszaki Szakkollégiumában. Több tudományos társaság aktív tagja.

Alapító elnöke volt a Magyar Hadtudományi Társaság Kápolnai Pauer István Ifjúsági Klubjának, amely szervezeti egység vezetőjeként számos tehetséges, a hadtudomány iránt érdeklődő alap- és mesterszakos hallgató esetében végez mentori tevékenységet. Hallgatói rendszeresen nyernek hazai- és nemzetközi versenyeket, előadóként vesznek részt számos konferencián, és az MTA által indexált folyóiratokban publikálnak.

Banyasz.Peter@uni-nke.hu | MtMt