Kiberbiztonsági Hackathon: Cél az innovációs ötleteket inkubálni

2022. Október 07 és 09 között került megrendezésre a Kiberbiztonsági Hackathon az MVM Fővédnökségével, az OXO Cybersecurity Lab támogatásával, illetve a Műegyetem és Semmelweis Egyetemmel történő együttműködés keretében.

Az ötletverseny célja az aktuális kiberbiztonsági kérdések bemutatása, és ezekre releváns társadalmi, gazdasági illetve technikai megoldások nyújtása. A versenyen különböző szakterülettel rendelkező hallgatók dolgoznak együtt, így erősítve egy adott probléma több irányból történő megoldását.

A versenyzők intenzív három napos szakmai verseny keretében saját maguk tárták fel azt, hogy mely az kulcs kérdés amelyre megoldási javaslattal szükséges előállni. Október 07-én a hallgatók megismerkedtek egymással, csapatokat formáltak és szakmai támogatás alapján megkezdték a kulcsprobléma feltárását. A kulcsprobléma birtokában, már csak két napjuk maradt kidolgozni a megoldási javaslatot.

Így mindössze két nap alatt a csapatoknak egy úgynevezett business model canvas-t kell létrehozni, melyből kiderül, hogyan látják az adott probléma megoldását technológiai és üzleti oldalról, valamint az ötletüket ún. pitch formájában kell szóban előadniuk a szakmai zsűrinek. E folyamán ebben mentorok segítik őket, akik mind szakmai, mind gazdasági szempontból támogatják a hallgatókat.

A versenyen első helyen a Vermilion, a második helyen Szuperkritikus Infrastruktúrák és harmadik helyen pedig az Okosotthon csapat végzett.

Gratulálunk a versenyzőknek! A helyezettek az MVM és Oxo cybersecurity lab pénzösszeggel támogatta az innovációs ötlet megvalósításában.

 


Címkék: hackathon